Bez glutenu i Wege
Bez glutenu
Większość z naszych dań przygotowywana jest w zupełności bez użycia produktów zbożowych, a dodatkowo- także te „mączne” możecie zamówić w wersji „bez glutenu”.Możesz zamówić rosół z makaronem bezglutenowym, wybrać schabowego lub devolaya w bułce tartej bezglutenowej, posmakować bezglutenowe Tagiatelle lub burgera.
Co to wszystko oznacza? W praktyce dania te są idealnym rozwiązaniem dla osób ograniczających gluten w swojej diecie lub osób z jego delikatną nietolerancją.
Ważna informacja dla osób z silną nietolerancją glutenu lub celiakią- z uwagi na to, że śladowe ilości glutenu mogą zawierać np. przyprawy, a my nie posiadamy jeszcze tzw. „czystej linii” (tworzymy drugą kuchnię- być może w przyszłości okaże się możliwe jej stworzenie. Ostateczną decyzję podejmiemy jednak po całkowitym „rozkręceniu” naszej restauracji), nie chcemy narażać Was na jakiekolwiek, choćby najdrobniejsze ryzyko. Jeśli Twoja reakcja na gluten jest bardzo silna- wstrzymaj się z zamówieniem.
Jak zamówić np. bezglutenowego devolaya? Kliknij w danie- w opcjach dania (tam, gdzie dobierasz dodatki)- zaznacz opcję bez glutenu, dodaj do koszyka i… gotowe 😊