Bez glutenu i Wege

Bez glutenu

Większość z naszych dań przygotowywana jest w zupełności bez użycia produktów zbożowych, a dodatkowo- także te „mączne” możecie zamówić w wersji „bez glutenu”.
Możesz zamówić rosół z makaronem bezglutenowym, wybrać schabowego lub devolaya w bułce tartej bezglutenowej, posmakować bezglutenowe Tagiatelle lub burgera.
Co to wszystko oznacza? W praktyce dania te są idealnym rozwiązaniem dla osób ograniczających gluten w swojej diecie lub osób z jego delikatną nietolerancją.
Ważna informacja dla osób z silną nietolerancją glutenu lub celiakią- z uwagi na to, że śladowe ilości glutenu mogą zawierać np. przyprawy, a my nie posiadamy jeszcze tzw. „czystej linii” (tworzymy drugą kuchnię- być może w przyszłości okaże się możliwe jej stworzenie. Ostateczną decyzję podejmiemy jednak po całkowitym „rozkręceniu” naszej restauracji), nie chcemy narażać Was na jakiekolwiek, choćby najdrobniejsze ryzyko. Jeśli Twoja reakcja na gluten jest bardzo silna- wstrzymaj się z zamówieniem.  
Jak zamówić np. bezglutenowego devolaya? Kliknij w danie- w opcjach dania (tam, gdzie dobierasz dodatki)- zaznacz opcję bez glutenu, dodaj do koszyka i… gotowe 😊  

Dania Wege

Tutaj jest nieco inaczej, niż w przypadku dań bez glutenu. W tym przypadku możesz mieć stuprocentową pewność, że zamawiając danie w wersji wege, będzie ono daniem bez dodatku produktów pochodzenia zwierzęcego. Na przykład- krem z warzyw nie będzie wykonany na bazie rosołu z kury, co jest bodajże najczęściej popełnianym błędem w wielu restauracjach 😉 Przy każdym naszym daniu, znajdziesz również pełną listę alergenów.